Ontharingstechnieken specialisatie ANBOS

Ontharen met IPL of Laser

Ontharen met IPL of laser is een nieuwe methode voor het reduceren van overbeharing. Hierbij wordt sterk gebundeld licht in de huid gestraald. Het pigment van de haarwortels absorbeert het licht en zet het om in warmte. Deze warmte komt terecht in het haarzakje en vernietigt de haarpapil. Hierdoor groeit in dit haarzakje geen haar meer terug. Het is een snelle, redelijk pijnloze methode.

Niet geschikt voor alle haarkleuren

Deze ontharingsmethode is niet geschikt voor blonde, grijze en rode haren. Deze bevatten niet genoeg pigment. Heel donkere huiden bevatten juist veel pigment en hebben een aangepaste instelling nodig. Bij het ontharen met IPL-Laser zijn meerdere behandelingen nodig over een langere periode. De beste tijd voor lichtontharing is de winter omdat de huid dan minder gekleurd is.

Voorbereiding

Voorafgaand aan elektrisch ontharen of laser/ipl-ontharing verwijdert u de haren alleen door middel van knippen, scheren of ontharingscrème. Hierdoor verergert uw overbeharing niet. Integendeel: u ‘spaart’ hierdoor haren op om uw behandeling zo effectief mogelijk te laten zijn.

Kosten en vergoedingen

Tijdens een intakegesprek informeert uw schoonheidsspecialist u uitgebreid. U krijgt ook een prijsopgave. Laserapparaten zijn krachtig en vergen daarom minder behandelingen dan de IPL. Dit verklaart het verschil in prijs per behandeling. Veel zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of geheel de kosten voor verwijdering van overbeharing in het gezicht. Dit is afhankelijk van de polisvoorwaarden. Vaak is wel de voorwaarde dat de schoonheidsspecialist geregistreerd staat bij ANBOS.