DutchEnglishGerman

Tip voor een goede verzorging

Er stralend uitzien, Dat wil iedereen!

Dat  kan ook. Daarvoor hoef je echt geen fotomodel te zijn. Wat je leeftijd ook is, door je huid  goed te verzorgen kun je er stralend uitzien.    Natuurlijk, je schoonheid komt ook van binnen. Want in een vrolijke stemming straal je  natuurlijk het meest. Maar wat kan je doen om je huid er goed te laten uitzien? Zonder dat  het je heel veel tijd en/of geld kost?    Vooral die tijd. Dat gunnen veel mensen zichzelf niet. Vrouwen en mannen niet. Maar je kan  al een frisse start maken.

1. Reinig je huid

Wanneer je drukke dag erop zit begint het. Want het is hoog tijd om je huid te reinigen  voordat je gaat slapen. Reinigen is het meest onderschatte aspect van er stralend uitzien. Want ‘s nachts gaat de huid zich herstellen. Het lichaam gaat in rust regenereren en zichzelf weer als het ware opbouwen. Om voedingstoffen goed op te nemen moet je huid goed  schoon zijn. Dat is maar een paar minuten werk.

Het reinigen zorgt voor een betere opname van de verzorgingsproducten die je daarna gebruikt. Je huid is dagelijks omringd door heel veel bacteriën en stoffen van buitenaf.  Daardoor wordt je huid vies. Alleen met water reinigen is niet voldoende; talg-­‐ en make-­‐up  resten blijven nog op de huid kleven. Daardoor kunnen weer onzuiverheden ontstaan. Dus is het belangrijk om een gepast reiniging product te gebruiken die olie en water bevat.  Deze twee kunnen de huid ontdoen van allerlei vieze deeltjes van buitenaf. Iets dat je met  water alleen niet lukt. Gebruik liever geen toiletzeep, dit tast de zuurgraad van je huid aan.  Je huid voelt dan vaak direct trekkerig. Liever een echt huid reiniging product.

Natuurlijk moet dit reiniging product aansluiten op je huidtype. Het kan bijvoorbeeld een  luchtige gel of schuimmousse zijn. Of voor een wat dunnere huid een reinigingsmelk die wat  crèmige en voller is.

Het kan zijn dat  je een droge huid hebt waarbij er een tekort aan lipiden/huidvet is ontstaan.  Het kan ook zijn dat je huid gedehydrateerd is door een tekort aan vocht. Dit is afhankelijk  van verschillende factoren. Beide eigenschappen  kunnen voorkomen in een huidtype.  Daarom is het zeker van belang om dit eerst uit te zoeken voordat je een crème aanschaft.  Een droge huid voelt vaak trekkering aan en hebben een vettekort. In tegenstelling tot een  vette huid, die vaak glimt. Of een huid “ertussenin”: een normale huid. Jeuk, irritatie en  schilfering duidt vaak op een gevoelige huid. Dat vraagt om een wat zachtere aanpak. Maar  je kan ook een combinatie hebben.

Je huid heeft een bepaalde zuurgraad, dit wordt in pH-­‐waarde aangegeven. Bij een normale  huid ligt dit rond de 5.5. Voor en droge huid is dat iets lager, een vette huid iets hoger. Een  mannenhuid is doorgaans dikker en elastischer dan een vrouwenhuid. Maar als je als man  dagelijks scheert kan het de huid verzwakken. Daarom zijn ook speciale reinigingsproducten  ontwikkeld voor de mannenhuid.

 

ADVIES SCHOONHEIDSSPECIALISTE/HUIDEXPERT

Om precies te weten wat jouw type huid nodigt heeft kun je het best even een afspraak  maken bij de schoonheidsspecialiste/HUIDEXPERT. Dit is lastig zelf te beoordelen. Als je het dus niet zeker  weet, ga er eens langs.

Want dan wordt ook meteen gekeken naar je  “huid barrière” dit is het “jasje” van je huid. Die  moet voldoende zijn om stoffen goed op te nemen zonder allergische reacties. Welke  nachtcrème voor jou bijvoorbeeld het beste is. ’s Morgens ziet je meteen het resultaat van  een goede nachtrust en een opbouwende nachtcrème. Smeer de nachtcrème niet te dik op  zodat die goed opgenomen kan worden.

 

2. Op tijd naar bed!

Maar er is nog iets dat je kan doen. Vóór het reinigen. Namelijk:  op tijd naar bed gaan. Zeker  als je van jezelf weet dat je eigenlijk veel te lang doorgaat.   Wees eens eerlijk: geld dat ook  voor jou? Dit is net als reinigen ook eentje die sterk onderschat wordt, maar wezenlijk  bijdraagt aan een frisse huid. Meer nog dan allerlei cremes op je huid.

slapen

3. Dag-­‐ en nachtcreme

Ochtends als je wakker wordt en gedoucht hebt, gebruik je een dagcrème. Sommige  mensen gebruiken zowel ‘s nachts als  overdag dezelfde creme. Toch is dit af te raden. Er zit  niet voor niets verschil tussen. Overdag wordt je huid blootgesteld aan uitlaatgassen, misschien airconditioning en altijd UV stralen. Zelf als de zon maar amper schijnt. Dan nog  kunnen de onzichtbare UV-­‐stralen de huidcellen beschadigen. Waardoor de huid kans loopt  op veroudering en huidkanker. Een dagcrème bevat daarvoor vaak een filter. En andere  vitamines voor bescherming.

Een nachtcrème is rijker aan voedingsstoffen die meer verzorgend en herstellend zijn. Dan zijn die UV-­‐ filters ook niet nodig.

Dus:

1) op tijd naar bed

2) dagelijks reinigen met reiniging product

3) passende nachtcrème

4) passende dagcrème

5) raadpleeg een schoonheidsspecialiste/huidexpert voor maatwerk producten /behandeling

 

Als je het verzorgen van je huid, net als dagelijks tandenpoetsen of scheren (voor mannen) in  je routine inbouwt, merk je al heel snel resultaat. Je voelt je veel lekkerder en straalt dat ook  uit.

 

Op jouw uitstraling! /op jouw huidboost!

Annemarie van Heezick

www.annemarievanheezick.nl

ANNEMARIE VAN HEEZICK

Wil je meer weten of wil je een afspraak maken?

Neem dan contact op via:

whatsapp 0627299039